Brouwerij HOOP is een ambachtelijke bierbrouwerij met proeflokaal, restaurant, delicatessenwinkel en een bar met maar liefst zestien bieren op tap. De brouwerij werd in mei 2016 geopend en staat naast de gerenoveerde Zaandijker kerk, langs een toeristische wandelroute in het pittoreske oud-Zaandijk. Alles gloednieuw, maar gebouwd in originele Zaanse bouw met een eigentijds karakter. Brouwerij HOOP is vanaf de opening een hotspot voor Zaankanters, toeristen en bierliefhebbers.

 

Biermerk hoop

 

Brouwerij HOOP lanceerde ook het gelijknamige Zaanse biermerk HOOP. Het HOOP bier omvat vooralsnog vijf verschillende bieren, onder receptuur van bier-autoriteit Derek Walsh. Deze Canadese bier-connaisseur is gespecialiseerd in bierstijlen, receptverbetering en bier-spijs combinaties en wordt ook wel de 'bierstylist' genoemd. Speciaal voor brouwerij HOOP ontwikkelde hij vijf bieren die allen zijn verbonden aan personen en verhalen uit de Zaanse geschiedenis. Dit is terug te zien in de naam, uitstraling en bijzonder mooie etiketten van de bieren.

Waarom de naam Hoop?

 

Hoop. Hoop is wat ons bindt. Hoop is het symbool van scheepvaart. Hoop op een behouden vaart en hoop op een goede lading, die ons een goede toekomst verschaft. Teveel hoop maakt een mens overmoedig, maar zonder hoop geen toekomst.

Hoop is ook het laatste traditionele houten schip dat van de Zaanse helling te water werd gelaten (1862), hoop dat het onheil weg blijft bij zware storm (Waterwolf). Hoop dat ik terug mag keren in mijn eigen maatschappij die ik eerder beroofd heb van haar goederen (Claes Compaen). Hoop op welvaart in het nieuwe dorp dat we hebben gesticht (Oudt Heyn). Hoop om te overleven terwijl ik onder een beer lig en vecht voor mijn leven…. Hoop is van alle tijden, voor iedereen. Maar zeker ook historisch verbonden met de Zaanstreek.

Brouwerij Breugem

 

De Zaanse brouwerij Breugem was tot 2013 gevestigd op de Dam in Zaandam. Nadat de brouwerij moest sluiten is eigenaar Patrick Breugem verdergegaan als huurbrouwer. Het merk Breugem is nu sterker en beter dan ooit, Patrick Breugem was nauw betrokken bij de realisering van de nieuwe brouwerij, waar hij nu ook zijn bier brouwt.

Zowel Breugem als HOOP bier hebben een prominente plek in de bar, het restaurant en de winkel.

 

  • Brouwerij Hoop © 2018 |

    Pieter Smit Media B.V.

menu sluiten